Сікорський звинуватив Росію у гібридних атаках на Польщу та погрожує вислати посла

23 жовтня 2024 р. 07:17

23 жовтня 2024 р. 07:17


Глава МЗС Польщі надіслав Росії "сильний сигнал" із проханням зупинити гібридні атаки

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звинуватив Росію у гібридних атаках. Він зазначив, що слідом за закриттям російського консульства Польща може вигнати посла РФ, повідомляє TVP Info.

"Якщо ми виженемо посла, вони, звичайно, зроблять те саме. Цього поки не сталося, але якщо диверсії продовжаться, виключати це не можна", — сказав міністр.

Сікорський звинувачує Росію у поширенні дезінформації, кібератаках на компанії та установи, диверсіях та незаконному перетині кордону громадян країни. Він також нагадав, що Польща вже обмежила пересування російських чиновників усередині країни, щоб утруднити дії, які "несумісні з їхнім дипломатичним статусом".

Польща дозволила співробітникам посольства Росії у Варшаві подорожувати виключно Мазовецьким воєводством. При цьому консули мають право пересуватися лише своїми округами.

Глава МЗС Польщі висловив сподівання, що "росіяни одумаються" і реакція польської сторони зупинить подальші гібридні атаки на країну. Він також додав, що знає про плани Росії.

"Ми знаємо, що планують росіяни, тому надсилаємо цей сильний сигнал: припиніть це", — заявив Сікорський.

Посаду надзвичайного та повноважного посла Росії у Польщі з 2014 року обіймає 66-річний Сергій Андрєєв.

Сікорський звинуватив Росію у гібридних атаках на Польщу та погрожує вислати посла

Джерело: news.liga.net (Політика)