Білл Гейтс міг пожертвувати на кампанію Камали Гарріс $50 млн — NYT

23 жовтня 2024 р. 09:17

23 жовтня 2024 р. 09:17


Американський мільярдер і співзасновник компанії Microsoft Білл Гейтс міг пожертвувати $50 млн на передвиборчу кампанію віцепрезидента Камали Гарріс після тривалого утримання від політичних втручань.

Про це пише «New York Times» , посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що ця пожертва мала залишитися таємницею, оскільки публічно Гейтс не висловлював підтримки Камалі Гарріс.

Одне з джерел видання зазначило, що Гейтс занепокоєний можливими наслідками другого президентства Дональда Трампа, особливо потенційним скороченням програм планування сім’ї та глобальної охорони здоров’я в разі його переобрання. Водночас мільярдер наголосив, що готовий співпрацювати з обома кандидатами.

Як пише «New York Times», у відповідь на запитання про фінансову підтримку кампанії Гарріс Гейтс лише підкреслив свою двопартійність і заявив, що «ці вибори особливі». Прямо про пожертву він не згадував.

«Я підтримую кандидатів, які демонструють чітку прихильність до покращення охорони здоров’я, зниження рівня бідності та боротьби зі зміною клімату як у США, так і в усьому світі. Я маю тривалу історію співпраці з лідерами різних політичних сил, але ці вибори є унікальними та мають безпрецедентне значення для американців і найбільш вразливих верств населення в усьому світі», — сказав Гейтс.

У 2019 році Гейтс зазначав, що не планує робити значних політичних пожертв, пояснюючи це небажанням використовувати свій вплив у політиці: «Іноді це здається спокусливим, і є інші люди, які так роблять, але я не хочу користуватися цим гігантським мегафоном».

Білл Гейтс міг пожертвувати на кампанію Камали Гарріс $50 млн — NYT

Джерело: chas.news (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua