Зеленський готує ще один план, аби Україна вистояла в умовах війни – ЗМІ

23 жовтня 2024 р. 12:05

23 жовтня 2024 р. 12:05


Президент України Володимир Зеленський доручив владі розробити пропозиції для внутрішнього плану, який би допоміг державі вистояти в умовах війни, пише « BBC Україна » з посиланням на джерела. Вказано, що така ініціатива – це альтернатива плану перемоги.

За даними видання, цей документ стосуватиметься внутрішніх рішень у різних сферах. Зокрема, мова йде про військово-промисловий комплекс, оборону, економіку, соціальну політику тощо. За задумом Зеленського, внутрішній план, на відміну від «переможного», передбачає кроки, які має виконати Україна, а не західні партнери.

«Президент вже дав доручення стосовно розробки цього плану»,  – зазначив один із співрозмовників у команді Зеленського.

Цей план мають підготувати та представити громадянам до кінця року.

«Мета – зробити все можливе, аби зберегти єдність та досягти результатів у різних сферах розвитку країни», – додало джерело.

Нагадаємо, План перемоги у війні складається із п’яти пунктів та трьох таємних додатків. Засекречені доповнення отримали лідери Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини. Зокрема, секретні додатки є до оборонного та економічного пунктів, а також до пункту стримування, і до них мають доступ ті партнери, які мають відповідний потенціал допомоги.

Пункти, доступні громадськості, передбачають вступ України до НАТО, розміщення в Україні комплексного неядерного пакета стримування, посилення санкцій проти РФ та перспективи використання військового потенціалу України для зміцнення НАТО в майбутньому.

Зеленський запевнив, якщо зараз почати реалізовувати план перемоги України, то російсько-українську війну, можливо, вдасться завершити не пізніше 2025 року.

Зеленський готує ще один план, аби Україна вистояла в умовах війни – ЗМІ

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua