Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — Ляшко

23 жовтня 2024 р. 12:32

23 жовтня 2024 р. 12:32


Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко учора звільнив керівництво центральної Медико-санітарної експертної комісії. Вже сьогодні на брифінгу він зауважив, що її буде ліквідовано до кінця тижня, повідомляє "Укрінформ".

Він також відповів, чи збирається йти у відставку у зв'язку зі скандалом навколо роботи МСЕК в Україні. Міністр заявив, що написати відповідну заяву простіше, ніж реформувати роботу структури.

"До кінця цього тижня ми приймемо розпорядження Кабінету міністрів України, яке у нас ліквідує центральну МСЕК. Ми до цього готувалися, укріплюючи матеріально-технічну базу саме підпорядкованого інституту в місті Дніпро, — розповів глава МОЗ. — Оскільки ми бачили, що центральна МСЕК — це тільки була експертиза візуальна, потім люди направлялись на клінічні бази в Дніпро і Вінницю ".

Нагадаємо, 22 серпня РНБО після низки корупційних скандалів ухвалила рішення про ліквідацію в Україні усі Медико-соціальних експертних комісій. Згодом президент України Володимир Зеленський видав указ, в якому сказано, що цей процес розпочнеться 31 грудня . До тих пір робочі групи повинні перевірити попередні рішення МСЕК про встановлення інвалідності, всі необґрунтовані висновки потрібно буде переглянути. Прем'єр Денис Шмигаль розповів, що замість МСЕК в Україні буде створено європейську модель, на розробку якої у МОЗ є тиждень.

Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня — Ляшко

Джерело: zn.ua (Політика)