МОЗ працює над механізмом, який не допустить працевлаштування дискредитованих керівників МСЕКів на інші адмінпосади — Ляшко

23 жовтня 2024 р. 14:18

23 жовтня 2024 р. 14:18


Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що його відомство розглядає механізми того, як не допустити до інших адміністративних посад в системі охорони здоров'я керівників МСЕКів , які вже дискредитували себе. Він відзначив, що часто через корупційні дії останніх тягар недовіри лягає на медичну спільноту загалом.

Саме тому зараз проводиться впровадження правових механізмів, аби перевірити доброчесність працівників комісій.

"Ми працюємо над нормативними актами, що регулюватимуть частоту перевірок і прозорість результатів. Це питання буде узгоджено з Державною регуляторною службою", — зазначив Ляшко, припустивши, що результати перевірок можу стати публічними або частково публічними задля забезпечення відкритості та довіри до процесу.

Нагадаємо, 22 серпня РНБО після низки корупційних скандалів ухвалила рішення про ліквідацію в Україні усі Медико-соціальних експертних комісій. Згодом президент України Володимир Зеленський видав указ, в якому сказано, що цей процес розпочнеться 31 грудня . До тих пір робочі групи повинні перевірити попередні рішення МСЕК про встановлення інвалідності, всі необґрунтовані висновки потрібно буде переглянути. Прем'єр Денис Шмигаль розповів, що замість МСЕК в Україні буде створено європейську модель, на розробку якої у МОЗ є тиждень.

МОЗ працює над механізмом, який не допустить працевлаштування дискредитованих керівників МСЕКів на інші адмінпосади — Ляшко

Джерело: zn.ua (Політика)