Сподіваюся, що на наступному саміті Україну запросять в НАТО — спікерка Сейму Латвії

23 жовтня 2024 р. 15:13

23 жовтня 2024 р. 15:13


Спікерка Сейму Латвії Дайга Мієріня заявила, що її країна підтримує вступ України в НАТО та сподівається, що Київ отримає запрошення наступного року під час саміту у Гаазі. Він запланований на 24-26 серпня.

"Сподіваюся, що вже наступного року в Гаазі на саміті НАТО ми зможемо ухвалити політичне рішення про запрошення України до НАТО, — сказала Мієріня після зустрічі зі спікером ВРУ Русланом Стефанчуков. —  І ми працюватимемо для досягнення цієї мети".

Стефанчук тим часом повідомив, що ВР та Сейм домовилися про створення парламентської асамблеї. Щодо цього питання зараз тривають переговори, проте вже найближчим часом відбудуться усі підготовчі заходи для формування асамблеї.

"Це відповідатиме сучасному стратегічному рівню співпраці між Україною та Латвією", — наголосив він.

Нагадаємо, за словами оглядача ZN.UA Володимира Кравченка, адміністрація Джо Байдена вимагає від Києва погодитися на територіальні поступки Росії, пообіцявши за це Україні вступ в НАТО. Хоча неясно, чому у Вашингтоні вирішили, що Кремлю підійде такий сценарій. Паралельно з цим оточення американського лідера почало замислюватися про свою політичну спадщину , зокрема йдеться про радника президента з нацбезпеки Джейка Саллівана. Саме він може просувати запрошення нашої країни в Альянс до кінця року.

Детальніше про це — у статті "Запрошення України до НАТО. Чи увірветься вітер змін у кватирку можливостей" .

Сподіваюся, що на наступному саміті Україну запросять в НАТО — спікерка Сейму Латвії

Джерело: zn.ua (Політика)