Тут немає людей Углави, тут люди НАБУ – Семен Кривонос

23 жовтня 2024 р. 15:13

23 жовтня 2024 р. 15:13


Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос стверджує, що співробітників Бюро не можна вважати людьми того чи іншого керівника підрозділу, адже насамперед вони всі є працівниками однієї структури. Про це він заявив в інтерв’ю редакторці відділу політики ZN.UA І нні Ведерніковій «Директор НАБУ Семен Кривонос: «Про те, як НАБУ проходить кризу, треба судити з результату. Ми стали сильнішими» .

На зауваження журналістки, що Другий Головний спеціальний підрозділ детективів під керівництвом Бориса Індиченка із моменту заснування НАБУ існував доволі відокремлено, завжди безпосередньо підпорядковувався звільненому нещодавно Гізо Углаві та окрім офіційної роботи виконував безліч «ручних» вказівок першого заступника, він відповів, що усі підрозділи НАБУ насамперед виконували функції й завдання Бюро.

«Тут люди НАБУ, тут немає людей Углави. Зокрема й Д-2, в якому працюють такі ж детективи, які виконують надскладні завдання, без перебільшення ризикують життям», - вказав Кривонос та перерахував, що насамперед цей підрозділ причетний до викриття махінацій «бурштинової справи», викриття народного депутат на хабарі в 270 тисяч доларів, топчиновника Державної міграційної служби на видачі паспортів іноземцям, зрештою, справа колишнього голови Верховного суду Князєва.

Він додав, що попри секретність роботи підрозділу у Д-2 є свої правила та інструменти внутрішніх перевірок, які зараз проводять в рамках розслідування зливів у НАБУ.

«Але будь-який контроль підлягає вдосконаленню, й ми нині активно над цим працюємо, а також чекаємо на висновки аудиту», - резюмував директор.

Нагадаємо, на початку вересня Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву після скандалу про зливи даних розслідування бюро. Рішення ухвалили на підставі дисциплінарного розслідування щодо Углави про його некоректну поведінку та тиск на підлеглих після початку розслідування зливів. З а даними ZN.UA , в рамках фінального засідання дисциплінарної комісії НАБУ більшість її членів визнали Гізо Углаву винним у тиску на підлеглих . Ба більше, сам Углава, намагаючись захищатися, на передостанньому засіданні увімкнув членам дисциплінарної комісії несанкціонований запис розмови з директором НАБУ Семеном Кривоносом, що мав його скомпрометувати.

Згодом Гізо Углава подав заяву до НАЗК про конфлікт інтересів та оскаржує своє звільнення у суді.

Тут немає людей Углави, тут люди НАБУ – Семен Кривонос

Джерело: zn.ua (Політика)