У Казані ухвалили декларацію БРІКС. Що про неї відомо

23 жовтня 2024 р. 16:03

23 жовтня 2024 р. 16:03


Глави країн-учасниць об’єднання ухвалили спільну декларацію

У Казані, де з 22 по 24 жовтня відбувається 16-й саміт організації БРІКС , затвердили спільну декларацію.

Про це повідомили російські медіа. На розширеному засіданні саміту організації виступив Володимир Путін. Він заявив, що йдеться про підсумкову декларацію, де містяться загальні оцінки стану справ у світі, підсумовано результати російського головування в БРІКС, визначено орієнтири взаємодії на довгострокову перспективу

Також Путін заявив, що Росія пропонує відкрити зернову біржу БРІКС для формування "справедливих та передбачуваних" цінових індикаторів на цю сировину.

БРІКС – міжнародна організація, яка була створена у 2009 році. Її членами є Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африка. Надалі до БРІКС приєдналися Єгипет, Іран, Об’єднані Арабські Емірати та Ефіопія.

Нагадаємо, Володимир Путін провів на полях саміту зустрічі з диктатором Китаю Сі Цзіньпіном, прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою. Окрім них серед гостей саміту були такі політики, як генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, "міністр торгівлі" афганських талібів Нуруддін Азізі, віце-прем’єр-міністр Сербії Александар Вулін та президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що ще на початку вересня стало відомо, що Туреччина планує подати заявку на приєднання до БРІКС .

У Казані ухвалили декларацію БРІКС. Що про неї відомо

Джерело: telegraf.com.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua