Бронювання від мобілізації: уряд прийняв рішення про перевірки підприємств, які вже визнали "критичними"

23 жовтня 2024 р. 16:07

23 жовтня 2024 р. 16:07


Уряд змінив підхід до перевірки підприємств на їх "критичність". Імовірно, що таких підприємств поменшає, що в свою чергу дасть змогу мобілізувати більше українців. Так, Кабмін вніс зміни до правил визначення підприємств, які є критично важливими для економіки та життєдіяльності населення, які затверджені постановою від 22 жовтня 2024 року № 1204.

Відтепер орган, що ухвалює рішення про надання підприємству статусу критично важливого, зможе проводити перевірки відповідності цих підприємств установленим критеріям протягом усього часу їх діяльності.

"... у разі потреби проводить перевірку відповідності підприємства, установи, організації, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, протягом діяльності підприємства, установи, організації з дати прийняття рішення про визначення їх критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період", - йдеться у документі.

У разі, якщо виявиться, що підприємство не відповідає критеріям, його статус може бути скасовано. І звичайно, якщо перевірки підтвердять відповідності підприємства вимогам, то статус критично важливого залишиться чинним.

Результати перевірки мають бути передані відповідним міністерствам та відомствам, зокрема Мінекономіки, Міноборони та Мінцифри, протягом одного дня після ухвалення рішення.

Бронювання від мобілізації: уряд прийняв рішення про перевірки підприємств, які вже визнали "критичними"

Джерело: zn.ua (Політика)