Уряд ухвалив постанову про повторну перевірку підприємств на критичність

23 жовтня 2024 р. 16:26

23 жовтня 2024 р. 16:26


В Україні буде здійснено повторну перевірку підприємств, установ та організацій щодо їх відповідності критеріям для бронювання працівників від мобілізації. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №1204.

У документі зазначено, що Кабінет міністрів вніс зміни до критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також «критично важливими» для забезпечення потреб ЗСУ.

Постановою визначено, що орган, який схвалив рішення про визначення підприємства, установи, організації «критично важливими» у разі потреби проводить перевірку відповідності критеріям.

За результатами проведеної перевірки буде ухвалено рішення про невідповідність підприємства, установи, організації критеріям, а також скасовування їх статусу, або ж про відповідність критеріям.

«Копію рішення, схваленого за результатами перевірки, орган в одноденний строк з дня його прийняття надсилає Мінекономіки, Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони) та Мінцифри», – йдеться у постанові Кабміну.

Нагадаємо, у додатку «Дія» призупинено можливість бронювання працівників від мобілізації до 15 листопада.

Раніше Європейська бізнес -асоціація (ЄБА) звернулася до Кабінету міністрів з проханням автоматично продовжити на два місяці всі чинні відстрочки від мобілізації.

До слова, президент України Володимир Зеленський висловив зауваження щодо моделі економічного бронювання , яка існує зараз. Президент України заявив, що бронювання має бути «справедливим».

Уряд ухвалив постанову про повторну перевірку підприємств на критичність

Джерело: Главком