Власник однієї з найбільших мереж АЗС будує в Карпатах «другий Буковель» (фото)

23 жовтня 2024 р. 16:26

23 жовтня 2024 р. 16:26


ОККО Group розпочала будівництво масштабного проєкту рекреації Львівських Карпат. Як повідомляє співзасновник мережі автозаправних станцій (АЗС) Антонов Віталій – будівництво першої черги вже стартувало.

За його словами, новий всесезонний гірський курорт міжнародного формату GORO Mountain Resort з’явиться біля підніжжя гірського масиву Високий Верх на висоті 650 м над рівнем моря, поблизу сіл, що входять до Славської об'єднаної територіальної громади, Львівської області.

Власник однієї з найбільших мереж АЗС будує в Карпатах «другий Буковель» (фото) фото 1

Проєкт GORO Mountain Resort передбачає:

Підприємець зауважив, що завершення будівництва першої черги заплановане у 2028-2029 роках.

«Починаємо з Welcome Centre та нижньої станції гондольної канатної дороги . Тут передбачені 10 лижних трас, 50 га засніження та два сучасні крісельні витяги. На території першої черги курорту також побудують п’ять готельних комплексів на 1100+ номерів разом із рекреаційною інфраструктурою», – йдеться у дописі.

Власник однієї з найбільших мереж АЗС будує в Карпатах «другий Буковель» (фото) фото 2

За словами Віталія Антонова, загальні інвестиції у GORO Mountain Resort складають $1,5 млрд. Із яких мережа АЗС планує вкласти $500 млн, а $1 млрд – залучити від інших інвесторів.

«Впевнені, що GORO Mountain Resort стане магнітом не лише для українців, а і для іноземців, буде місцем не лише активного відпочинку, але й оздоровлення та психологічної реабілітації», – додав Антонов.

Нагадаємо, Закарпатська Держекоінспекція у вересні отримала повідомлення про масову вирубку лісу біля дороги на Буковель . Там браконьєри знищили понад 1500 дерев без відповідних дозволів. Завдані збитки становлять 32 млн грн.

У журналістському розслідуванні йдеться, що за останні 20 років в українській частині Карпат вирубали 161 тис. га лісу – майже 10% усього лісового покрову. 80% цих втрат припадають на лісництва Держлісагентства. Решта підпорядковані міністерствам – Міноборони, Міносвіти чи Мінагрополітики.

До слова, суд заблокував будівництво курорту Свидовець на Закарпатті в інтересах лісорубів – голова громади.

Власник однієї з найбільших мереж АЗС будує в Карпатах «другий Буковель» (фото)

Джерело: Главком