ЗСУ блокують просування РФ зі східної частини Торецька, - ОТУ "Луганськ"

23 жовтня 2024 р. 17:31

23 жовтня 2024 р. 17:31


Ситуація у Торецьку на Донеччині дещо стабілізувалася. Сили оборони блокують просування РФ зі східної частини міста.

"Кількість штурмів на цих напрямках (Краматорському, Торецькому, Сіверському. - Ред.) дещо зменшилася. Ми пов’язуємо це з тим, що ворог узяв тактичну паузу для підведення можливо якогось поповнення живої сили, поповнення втрат, також поповнення БК, поповнення озброєння, можливо заведення якоїсь техніки. І коли вони закінчать підготовку, скоріше за все кількість штурмів знову відновиться", - розповіла вона.

За словами Бобовнікової, ситуація біля Часового Яру "залишається складною".

"Так, на жаль, ситуація у Часовому Ярі складна, однак ворог не зміг пройти канал, як це заявляє видання Bild, і жодного прориву там немає. Так, деякі штурмові групи забігають за канал, однак подібні спроби одразу блокуються, і групи знищуються. Лінія каналу контролюється нашою артилерією і дронами, і тому техніка не може пройти, оскільки для того, щоб пройшла техніка, потрібно наведення мостів. Вони цього не можуть зробити, оскільки ці спроби також швидко закінчуються", - пояснила речниця.

Водночас у Торецьку ситуація, додала Бобовнікова, стабілізувалася. Сили оборони "блокують просування ворога зі східної частини міста, де він засів".

"Ситуація в Торецьку відносно стабілізувалася. Ми зараз тримаємо лінію бойового зіткнення незмінною. Ворог, як і раніше, засів у східних районах міста. Однак ми стримуємо його подальше просування і будемо захищати місто стільки, скільки це буде можливо. І наразі у нас це вдало виходить", - підсумувала вона.

ЗСУ блокують просування РФ зі східної частини Торецька, - ОТУ "Луганськ"

Джерело: censor.net