Нардепку Кормишкіну відпустили на поруки голови фракції «Слуги народу»

23 жовтня 2024 р. 18:12

23 жовтня 2024 р. 18:12


Вищий антикорупційний суд відпустив на поруку народну депутатку від «Слуги народу» Ірину Кормишкіну (раніше Аллахвердієву). Поручителями виступили голова фракції СН Давид Арахамія і голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища підозрюваної нардепки.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кормишкіну. Раніше НАБУ і САП просили застосувати до неї запобіжний захід у вигляді застави з покладанням обов'язків, проте суд повернув це клопотання . Після цього НАБУ і САП подали до суду нове прохання.

«23 жовтня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував до народного депутата України, яка підозрюється у незаконному збагаченні, запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителями суд визначив двох осіб: голову фракції Верховної ради України Давида Арахамію та голову однієї з обласних військових адміністрацій Віталія Кіма» , – інформує САП.

На підозрювану поклали наступні обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами. Дія обов'язків триватиме два місяці.

«Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду» , – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці Ірині Кормишкіній у незаконному збагаченні. За версією слідства, у 2021-2022 роках вона набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому нардепка через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому вона проживає.

Нардепку Кормишкіну відпустили на поруки голови фракції «Слуги народу»

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)