На тлі приїзду військових КНДР Росія вирішила пригрозити Південній Кореї

23 жовтня 2024 р. 18:28

23 жовтня 2024 р. 18:28


Міністерство закордонних справ Росії пригрозило Південній Кореї "наслідками для безпеки", якщо та допомагатиме Україні у війні проти РФ.

Джерело : "Интерфакс" із посиланням на заяву офіційного представника МЗС Марії Захарової на брифінгу в середу

Пряма мова : "Ми вважаємо, що південнокорейській владі не слід було б підігравати київському режиму".

Деталі : Захарова попередила країну "про наслідки для безпеки Південної Кореї, до яких може призвести вступ Республіки Корея до українського конфлікту, якщо такі рішення будуть ухвалені".

Пряма мова : "РФ дійсно буде жорстко реагувати на будь-які кроки, які можуть становити загрозу безпеці країни, її громадян, де б її громадяни не перебували. Ці заходи можуть бути досить відчутними".

Що передувало :

  • Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Південна Корея направить експертів до Північноатлантичного Альянсу, щоб ті розповіли деталі про участь північнокорейських військових у російській війні проти України.
  • Розвідка Південної Кореї повідомила, що Північна Корея відправила до Росії 3000 військових для підтримки окупантів у війні проти України.
  • Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців зараз проходять підготовку на сході Росії. Вони будуть готові до участі в бойових діях проти України вже з 1 листопада.

На тлі приїзду військових КНДР Росія вирішила пригрозити Південній Кореї

Джерело: pravda.com.ua