Ще одна країна викликає посла Північної Кореї через відправку військ у Росію

23 жовтня 2024 р. 22:11

23 жовтня 2024 р. 22:11


Міністерство закордонних справ Австрії викликало посла Північної Кореї на тлі інформації про присутність війська КНДР у Росії. Про це повідомляє пресслужба австрійського МЗС .

Як зазначила пресслужба зовнішньополітичного відомства, посла викликали, щоб «висловити серйозну занепокоєність» у зв'язку з повідомленнями про присутність зброї та військ КНДР у Росії.

«Ця військова підтримка у війні проти України є кричущим порушенням міжнародного права і підриває безпеку в Європі та на Корейському півострові», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Німеччини викликало тимчасового повіреного у справах Північної Кореї на тлі повідомлень про залучення військ КНДР у війну проти України. Пресслужба МЗС наголосила, що підтримка Росії з боку Північної Кореї «безпосередньо загрожує безпеці Німеччини та європейському мирному порядку».

Як повідомлялося, Пентагон має докази розташування військ Північної Кореї на території Росії . За даними Центру протидії дезінформації, північнокорейські солдати, які перебували на Далекому Сході Росії, були переміщені вглиб території країни .

За прогнозами очільника ГУР Кирила Буданова, перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області сьогодні , 23 жовтня, щоб допомогти РФ відбити наступ ЗСУ на території Росії.

Раніше стало відомо, що Північна Корея відправила до Російської Федерації пілотів , які можуть літати на російських військових літаках.

Тим часом Північна Корея відкинула звинувачення з боку Південної Кореї та України в тому, що вона відправляє солдатів воювати на боці Росії у війні проти України, стверджуючи, що її відносини з Москвою є «легітимними й заснованими на співпраці». А відповідну інформацію про війська у КНДР називали «безпідставними чутками».

До слова, Національна розвідувальна служба Південної Кореї вважає, що Північна Корея вже відправила до Російської Федерації приблизно 3 тис. військових , щоб підтримувати російських окупантів у війні проти України.

Ще одна країна викликає посла Північної Кореї через відправку військ у Росію

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua