Українські лікарі привезли цінний досвід світової кардіохірургії з Південної Кореї

24 жовтня 2024 р. 01:01

24 жовтня 2024 р. 01:01


Делегація українських серцево-судинних хірургів повернулися з Республіки Корея, де на запрошення Korea International Cooperation Agency) та Корейської служби міжнародного співробітництва (KOICS) взяла участь у науково-практичних заходах.

Про це повідомив Національний інститут серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова на своєму сайті .

Двотижневе відрядження відбулося у межах політики корейського уряду щодо розширення допомоги та співпраці з Україною. Лікарі взяли активну участь у навчальній програмі «Розбудова потенціалу передової медичної допомоги за напрямом серцево-судинних захворювань ».

Програма, дійсно, виявилася навчальною - українські лікарі познайомилися з досягненнями корейської серцево-судинної хірургії, обмінялися досвідом лікування різних судинних захворювань , побували на клінічних лекціях Сеульських університетських лікарень Soonchunhyang, Bucheon та Cheonan. Лікарі обмінялися поглядами на кардіохірургію, поділилися досвідом лікування різних судинних захворювань, отримали нові знання у частині менеджменту охорони здоров'я, працювали над створенням проєктів. Програма була насичена і пізнавальна.

Директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець, зазначив, що українським лікарям вдалося вразити своїх колег з Південної Кореї, адже, незважаючи на постійну напругу, обстріли інші важкі обставини, в Інституті здійснили 10200 операцій, а це навіть для мирного часу достойна цифра

У свою чергу, відвідавши п'ять лікарень Сеулу, українські лікарі  були вражені тим, що майже у кожному відділенні працювало по 2 роботи “da Vinci”, чого медикам так не вистачає в Україні.

Українські лікарі привезли цінний досвід світової кардіохірургії з Південної Кореї

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua