У Білому домі підтвердили, що ЗСУ можуть законно вбивати солдатів КНДР на фронті

24 жовтня 2024 р. 01:28

24 жовтня 2024 р. 01:28


США офіційно підтвердили , що Північна Корея направила своїх військових до Росії, щоб підтримати її в агресії проти України. Згідно з інформацією американської розвідки, у жовтні 2024 року близько 3 тисяч північнокорейських солдатів перекинули у Владивосток після чого їх направили на навчальні полігони. Якщо вони потраплять на передову, то будуть у такому ж статусі, як і російські окупанти.

Радник Білого дому з питань комунікацій Джон Кірбі під час брифінгу 23 жовтня повідомив, що наразі невідомо, чи ці солдати безпосередньо долучаться до бойових дій на боці Росії, але така можливість "є надзвичайно тривожною", пише "Голос Америки". За його словами, після проходження військової підготовки північнокорейських солдатів можуть відправити на захід Росії (імовірно у Курську область) для участі в бойових діях проти ЗСУ.

Якщо військові КНДР візьмуть участь у війні, вони стануть легітимною ціллю для української армії, підкреслив Кірбі. "Українські захисники ставитимуться до північнокорейських солдатів так само, як і до російських – як до агресорів. Тому існує реальна ймовірність, що серед військових із КНДР будуть поранені та загиблі", – наголосив він.

Кірбі також додав, що Сполучені Штати активно консультуються з Україною та іншими союзниками щодо наслідків співпраці між Північною Кореєю та Росією, а також про можливі кроки у відповідь на це зближення.

Нагадаємо, спочатку американські посадовці "не помічали" відправку північнокорейських солдатів . Експерти вказували, що Сполучені Штати намагаються не визнавати факт присутності солдатів КНДР у РФ, оскільки це означатиме провал їхньої політики деескалації .

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні розповіла Наталія Бутирська у статті "КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином" .

У Білому домі підтвердили, що ЗСУ можуть законно вбивати солдатів КНДР на фронті

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua