У Мін'юсті США застерегли Маска від розіграшу грошей серед виборців

24 жовтня 2024 р. 10:10

24 жовтня 2024 р. 10:10


Міністерство юстиції США цього тижня надіслало листа комітету політичних дій America PAC, створеному Ілоном Маском, з попередженням про те, що щоденний розіграш мільйона доларів серед зареєстрованих виборців може порушувати федеральні закони.

Про це повідомляють американські ЗМІ, зокрема New York Times та Wall Street Journal .

У листі Міністерства юстиції йдеться про те, що виплати PAC можуть порушувати федеральний закон проти свідомої чи навмисної оплати людям за реєстрацію для голосування. Цей закон також криміналізує оплату людям за голосування.

Представник America PAC відмовився від коментарів, однак раніше в комітеті заявили, що грошові винагороди законні: «PAC впевнений у законності цієї ініціативи, і передбачуваний шум у ЗМІ лише допомагає зусиллям America PAC щодо підтримки президента Трампа» .

Наразі приз виграли вже три зареєстровані виборці у Пенсильванії та один у Північній Кароліні. PAC заявив, що планує проводити щоденні лотереї до дня виборів. Пропозиція поширюється як на нещодавно зареєстрованих виборців, так і тих, хто вже був у списках.

Нагадаємо, Ілон Маск обіцяв щодня розігрувати мільйон доларів серед зареєстрованих виборців , які підпишуть його петицію на підтримку Конституції США.

Експерти та юристи раніше засумнівалися у законності цього кроку , оскільки він прив'язує грошову винагороду до статусу реєстрації виборця, що прямо заборонено федеральним законом.

У Мін'юсті США застерегли Маска від розіграшу грошей серед виборців

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)