Лукашенко заявив, що присутність військ КНДР в Україні призведе до ескалації

24 жовтня 2024 р. 10:10

24 жовтня 2024 р. 10:10


Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що присутність північнокорейських військ в Україні призведе до ескалації конфлікту.

Він заявив про це ВВС на полях саміту БРІКС у росії.

Спочатку Лукашенко назвав «нісенітницею» твердження про те, що КНДР допомагатиме росії в бойових діях проти України. «Знаючи його характер, путін ніколи не став би переконувати іншу країну задіяти свою армію у спецоперації росії в Україні» .

На запитання, що якщо інформація підтвердиться, він відповів: «Це було б кроком до ескалації конфлікту, якби на лінії зіткнення знаходилися збройні сили будь-якої країни, навіть Білорусі».

«Навіть якби ми вплуталися у війну, це був би шлях до ескалації. Чому? Тому що ви, англосакси, одразу сказали б, що інша країна втрутилася з одного боку... тому війська НАТО були б розгорнуті в Україні», – додав він.

Лукашенко також стверджує, що рф ніколи не просила його надати війська для війни проти України.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що північнокорейські піхотинці до листопада будуть готові до участі у бойових діях проти України. Натомість, за його словами, росія дасть КНДР деякі технології для тактичної ядерної зброї малої потужності та систем запуску підводних ракет.

Раніше у Північній Кореї та Кремлі коментували інформацію про участь солдатів КНДР у війні проти України. У Пентагоні напередодні вперше підтвердили присутність північнокорейських військ у рф.

Лукашенко заявив, що присутність військ КНДР в Україні призведе до ескалації

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua