"Заходять цілими взводами": ЗС РФ просочуються у Селидове і займають будинки, — бійці ЗСУ (карта)

24 жовтня 2024 р. 12:03

24 жовтня 2024 р. 12:03


За словами військових, російські окупаційні війська мають успіхи у місті. Екіпажі дронів FPV, які працюють на місці, повідомляють, що виконують понад 100 вильотів на день, завдаючи ударів по живій силі противника. Проте навіть цього недостатньо для стримування натиску окупантів.

Ситуація на фронті залишається складною. Протягом минулої доби зафіксовано 148 бойових зіткнень, найбільше атак — 38 — було на Покровському напрямку, зокрема поблизу міста Селидове . Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні у четвер, 24 жовтня.

Російські окупанти вели штурмові й наступальні дії в районах Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки.

"Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. Ворог активно задіював для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію", — повідомили у Генштабі.

Склидове, просування  ЗС РФ

Просування ЗС РФ у Селидовому станом на 24 жовтня

Фото: deepstatemap.live

"Знайомі екіпажі ФПВ кажуть що роблять по 100+ вильотів за день суто по піхоті ворога, але все одно не справляються з такими потоком. Ворог плідно просочується та проводить розосередження по будинках і підвалах", — написав він у своєму Тelegram-каналі "Говорять снайпер".

За словами полонених, яких вдалося допитати, ворог отримав підкріплення. Свіжі резерви прибули з метою захопити території, які, за їхніми звітами, "вже захоплено". Військовий прогнозує, що найближчими днями варто очікувати посилення тиску.

Селидове, бої за Селидове, ситуація на фронті, фронт сьогодні

Станіслав Бунятов про ситуацію у Селидовому

Фото: Скриншот

"П***ри просочуються як таргани, поступово у всіх будинки. Спостерігаючи кадри боїв і стан міських забудов, з сумом хочу сказати, що бої за Селидове чимось нагадують бої за Новогродівку… Хорошого мало", — вважає військовий.

Селидове, бої за Селидове, ситуація на фронті, фронт сьогодні

"Алекс" про бої в Селидовому

Нагадаємо, 22 жовтня боєць із позивним "Мучной" заявив про просування ЗС РФ у Селидовому з півночі, сходу і півдня. Противник намагається вийти до річки Солона на схід від селища Вишневе, щоб здобути контроль над останньою дорогою на Покровськ із західного боку.

"Заходять цілими взводами": ЗС РФ просочуються у Селидове і займають будинки, — бійці ЗСУ (карта)

Джерело: focus.ua