Франція погодила б членство України в НАТО, але за однієї умови

24 жовтня 2024 р. 12:29

24 жовтня 2024 р. 12:29


Париж не проти запрошення України до складу Північноатлантичного альянсу, однак тільки після завершення війни з Росією. Про це заявив міністр-делегат у справах Європи при МЗС Франції Бенджамен Хаддад в ефірі телеканалу LCI. Він відповів на заяву, що запрошення Києва ще не означає його вступу.

« Франція підтримує прагнення України до НАТО і припускає можливість її запрошення», – сказав він.

Приєднання України до Альянсу означає, що НАТО ризикує бути втягнутим у протистояння з Росією у разі подібних дій зараз. Тож, словами Хаддада, це могло б відбутися пізніше. «Але її (України, – «Главком») вступ відбудеться лише після війни, інакше ми будемо втягнуті в конфлікт», – переконаний політик.

Нагадаємо, раніше видання Politico повідомило , що одразу сім країн НАТО нібито не бажають приймати Україну до складу Альянсу. Серед них опинилися США, Німеччина, Словаччина, Угорщина, Бельгія , Словенія та Іспанія.

За інформацією видання, Німеччина та США є одними з найбільших країн, які поки що не поспішають підтримувати заклик президента Зеленського щодо негайного запрошення України до НАТО. Вони побоюються, що це може втягнути їх у війну з Росією. Згодом Офіс президента відповів на заяву Politico.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що більшість країн Північноатлантичного альянсу демонструють консенсус у питанні запрошення України до НАТО.

Франція погодила б членство України в НАТО, але за однієї умови

Джерело: Главком