Зеленський не буде підписувати закон про відміну переводу годинників – ЗМІ

24 жовтня 2024 р. 13:56

24 жовтня 2024 р. 13:56


Президент України Володимир Зеленський не буде підписувати законопроєк про скасування в Україні сезонного переведення годинників на літній час, який Верховна Рада проголосувала влітку, повідомляє « ВВС Україна » із посиланням на поінформовані джерела.

Парламент проголосував за законопроєкт ще у липні, а через кілька днів його затвердив голова Ради Руслан Стефанчук, відправивши на підпис президенту.

«Не планує президент підписувати цей закон», - заявив співрозмовник  видання в Офісі президента та додав, що і терміни для його ветування уже минули.

Інше джерело ВВС, вже у фракції «Слуги народу», також заявило, що законопроєкт не набере законної сили. Співрозмовник зазначив, що Зеленський вирішив не блокувати законопроєкт ветом, щоб не ображати спікера парламенту Руслана Стефанчука, оскільки той є автором законопроєкту, але і підписувати документ не планує.

Зазначимо, що відповідно до законопроєкту уже на цих вихідних Україна має перейти на зимовий час і повинна була залишатись на ньому і влітку. При цьому різниця у часі між країнами центральної та західної Європи влітку була б не одну годину, а уже дві.

Зеленський не буде підписувати закон про відміну переводу годинників – ЗМІ

Джерело: zn.ua (Політика)