Угорська опозиція має більшу підтримку, ніж партія Орбана — опитування

24 жовтня 2024 р. 15:17

24 жовтня 2024 р. 15:17


Опозиційна угорська партія "Тиса" Петера Мадяра має невелику перевагу над правлячою політсилою "Фідес" премʼєра Віктора Орбана. Це вже друге опитування поспіль, яке показує перевагу опозиції над владою Угорщини, пише Reuters .

Зокрема, опитування Publicus Institute, проведене з 11 по 18 жовтня, показало, що "Тиса" має 39% підтримки серед тих, хто визначився, а Фідес — 37%. Інше опитування від дослідницького центру "21" також показує перевагу опозиції: 42% проти 40%. Інші два опитування показують незначну перевагу "Фідес", зазначає агентство.

"Варто зазначити: на виборах до Європарламенту Фідес [мала перевагу] 45%-30%, порівняно з цим, це дуже серйозна зміна", — пише політолог Габор Торок.

Зазначається, 43-річний Мадяр увірвався в угорську політику перед виборами до Європарламенту у червні. Він кинув серйозний виклик Орбану та скористався невдоволенням інших партій, які були розділеними та неефективними у минулі 14 років правління "Фідес".

Нагадаємо, у липні, після російського обстрілу "Охматдиту", Мадяр оголосив про збір для українських лікарень та відвідав Київ . В українській столиці він побував біля стіни пам'яті поблизу Михайлівського собору та вшанував пам'ять полеглих бійців України. Тоді як Орбан відреагував на обстріл лише через добу й то після заяви Мадяра. Премʼєр не висловив співчуття загиблим та пораненим та не засудив російський обстріл , проте заявив, що це був "трагічний і жахливий теракт".

Угорська опозиція має більшу підтримку, ніж партія Орбана — опитування

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua