Путін прокоментував присутність у Росії військових із Північної Кореї

24 жовтня 2024 р. 20:57

24 жовтня 2024 р. 20:57


Президент Росії Володимир Путін на пресконференції за підсумками саміту БРІКС у Казані прокоментував повідомлення про присутність на російській території солдатів із Північної Кореї для ймовірної участі у війні проти України, пише російська служба Радіо Свобода.

Кореспондент NBC News із посиланням на супутникові знімки запитав Путіна про цілі військовослужбовців із КНДР у Росії.

«Знімки – річ серйозна. Якщо є знімки, значить вони щось відображають», – сказав Путін.

Президент Росії також зазначив, що сьогодні Держдума РФ ратифікувала договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. У договорі є стаття про взаємну військову допомогу.

«Ми ніколи не сумнівалися, що північнокорейське керівництво ставиться до наших домовленостей серйозно. Але що і як ми будемо робити, це вже наша справа в рамках цієї статті», – зазначив президент.

За даними ГУР, перші підрозділи військових з КНДР прибули в зону бойових дій російсько-української війни – 23 жовтня «їхня поява зафіксована у Курській області РФ». За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих на Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

Путін прокоментував присутність у Росії військових із Північної Кореї

Джерело: Радіо Свобода Україна