Шольц відкинув запрошення України в НАТО

24 жовтня 2024 р. 21:57

24 жовтня 2024 р. 21:57


Німецький канцлер Олаф Шольц відкинув можливість запрошення України в НАТО , яка є першим пунктом «плану перемоги», сказавши, що це питання не стоїть на порядку денному. Про це він сказав в інтерв’ю ZDF.

Шольц нагадав, що НАТО ухвалило рішення стосовно перспектив вступу України на самітах у Вільнюсі та Вашингтоні, й, на його думку, «наразі немає потреби в якихось нових рішеннях за межами цього».

«Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Усі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язують із членством», – додав він.

Канцлер Німеччини заявив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну вимагає виважених дій, які, з одного боку, гарантують підтримку Києву, а з іншого боку, гарантують, що це не перетвориться на війну між Москвою і НАТО.

«Це те, де я дуже чітко висловлюю свою позицію і не зміню її», – наголосив Шольц.

Нагадаємо, що німецький канцлер Олаф Шольц відкинув ключові пункти плану перемоги Володимира Зеленського через побоювання подальшої ескалації війни. Він заявив, що ніщо не змінить його рішення відмовити Києву в постачанні крилатих ракет Taurus. Також канцлер Німеччини має намір блокувати швидке запрошення України в НАТО. Він послався на резолюції останнього саміту НАТО у Вашингтоні, коли альянс так і не схилився на користь запрошення (проти цього виступали США і Німеччина ).

До слова, канцлер Німеччини Олаф Шольц знову наголосив на своїй готовності провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним про «справедливий мир» в Україні.

Раніше речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін готовий поговорити з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Однак таких пропозицій не надходило від Берліна .

Шольц відкинув запрошення України в НАТО

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua