Сім головних новин України та світу на 22:00 24 жовтня

24 жовтня 2024 р. 22:11

24 жовтня 2024 р. 22:11


До Курської області прибули перші військові КНДР, Сеул може дати Україні зброю, Зеленський не підпише закон про скасування переведення годинників

Зміст:

Росія перекинула перших солдатів КНДР у зону бойових дій у Курській області. Як повідомляють у Головному управлінні розвідки, Кремль покладає чималі сподівання на північнокорейський компонент у повномасштабній війні проти України.

Південна Корея підтримуватиме Україну на тлі співпраці Північної Кореї та Росії та не виключає потенційного відправлення зброї Києву, якщо КНДР посилюватиме військову активність. Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сок Ель на брифінгу з польським головою Анджеєм Дудою.

. Перехід України на зимовий час найближчої неділі, 27 жовтня, навряд чи буде останнім. Річ у тому, що президент Володимир Зеленський не збирається підписувати законопроєкт, який скасовує сезонне переведення годинників, пише BBC Україна.

На лиманському напрямі українські захисники фіксують збільшення кількості самогубств серед російських окупаційних військ. Як розповів у коментарі LIGA.net пресофіцер 63-й ОМБр Ростислав Ящишин, усім військовослужбовцям окупаційної армії командування постійно розповідає про "страшні тортури", які чекають на них в українському полоні.

Спікер президента Сергій Нікіфоров спростував дані ЗМІ, що сім країн НАТО виступають проти запрошення України до Альянсу. Чиновник заявив, що ідею запрошення України підтримує "абсолютна більшість".

Росіяни вбили чотирьох українських полонених бійців Національної гвардії поблизу Селидового – правоохоронці розпочали розслідування воєнного злочину, повідомив Офіс генерального прокурора.

Київська влада має намір звернутися до Кабміну за компенсацією збитків Київміськбуду на суму 2,28 млрд грн за добудову 18 об'єктів Укрбуду. Додатково місто планує надати Київміськбуду ще 2,56 млрд грн через збільшення статутного капіталу для відновлення повноцінної діяльності, повідомляється на сайті КМДА.

Сім головних новин України та світу на 22:00 24 жовтня

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua