Шольц каже, що Україна не може зараз вступити до НАТО

24 жовтня 2024 р. 22:43

24 жовтня 2024 р. 22:43


Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив 24 жовтня, що прохання України про негайний вступ до НАТО не може бути задоволене.

«Важливо розуміти, що країна, яка перебуває у стані війни, абсолютно не може стати членом НАТО», – сказав Шольц в інтервʼю німецькому суспільному мовнику ZDF. Всі це знають, з цього приводу немає розбіжностей».

Німецький лідер додав, що для трансатлантичного оборонного альянсу «запрошення зазвичай досить швидко повʼязане з членством».

Шольц зазначив, що в минулому «описували перспективу» членства України в НАТО в довгостроковій перспективі, але зараз «немає необхідності в будь-якому новому рішенні».

Раніше видання Politico з посиланням на чотирьох офіційних осіб і дипломатів США та НАТО писало, що Німеччина і Сполучені Штати не поспішають запросити Україну приєднатися до НАТО . Також проти такого рішення Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія.

Читайте такоє: Формула інтеграції України до НАТО. Зеленський і Залужний говорять про головний інструмент

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. Першим пунктом є запрошення України до НАТО .

Перед цим Зеленський представив цей план у Британії, Франції, Німеччині та Італії, а у вересні – США .

18 жовтня під час інтерв’ю українським журналістам Володимир Зеленський заявив, що Україна в питанні вступу до НАТО із США вже стала ближчою , але у Німеччини залишається скепсис.

Шольц каже, що Україна не може зараз вступити до НАТО

Джерело: Радіо Свобода Україна

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua