Субсидія на опалювальний сезон: до якого числа можна подати заяву

25 жовтня 2024 р. 07:18

25 жовтня 2024 р. 07:18


Українці, які не мають коштів на оплату комунальних послуг, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії. Видання «На пенсії» розповіло , коли варто звернутися за допомогою на опалювальний період.

Як повідомила заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак, українці, які ще не встигли подати документи на субсидії для опалювального сезону 2024-2025 років, мають можливість зробити це до 30 листопада. У такому разі їм буде нарахована допомога «заднім числом», починаючи з 1 жовтня. Якщо ж документи подаються після цієї дати, але до 1 грудня, виплати розпочнуться з місяця звернення.

Для подачі документів не обов’язково особисто відвідувати ЦНАП чи Пенсійний фонд – це можна зробити онлайн. Крім того, діє спрощений формат подачі з весни 2023 року. Тепер можна подати лише один документ, вказавши членів родини, а решту інформації Пенсійний фонд збере самостійно.

Однак важливо враховувати, що ті, хто має борги за житлово-комунальні послуги, можуть залишитися без субсидії. Ті, хто накопичив борги за три місяці, можуть відновити право на субсидію, сплативши заборгованість або уклавши договір про її реструктуризацію з постачальниками послуг. Реструктуризація може бути вигідною, дозволяючи виплачувати борг частинами навіть до 5 років.

Нагадаємо, як перевірити чи призначили субсидію . В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України можливо перевірити інформацію про призначені субсидії та пільги.

Субсидія на опалювальний сезон: до якого числа можна подати заяву

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua