Зеленський не планує підписувати закон, що скасовує переведення часу з весни - ВВС

25 жовтня 2024 р. 07:22

25 жовтня 2024 р. 07:22


Президент Володимир Зеленський не планує підписувати проєкт закону «Про обчислення часу», що скасовує подальше переведення годинникових стрілок після переходу на зимовий час 27 жовтня

Про це з посиланням на власні джерела в Офісі Президента повідомляє ВВС.

.«У ніч проти неділі, 27 жовтня, Україна перейде на зимовий час - стрілки годинників переведуть на годину назад. Цей перехід мав стати останнім, адже у липні Верховна Рада підтримала проєкт, який скасовує подальші переведення. Однак президент його досі не підписав - і, як кажуть джерела ВВС, не планує цього робити», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до законопроєкту, в останню неділю жовтня Україна мала б перейти на зимовий час востаннє і на ньому лишитися.

"Не планує Президент підписувати", - твердить співрозмовник ВВС в Офісі Президента.

Інший співрозмовник у президентській фракції розповів, що відсутність підпису президента під цим законопроєктом пояснюється підрахунками: «Все порахували й побачили мінуси для економіки - "вилізли збитки у кілька мільярдів".

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», однак 19 березня у другому читанні за нього проголосували лише 212 депутатів. Після цього законопроєкт відправили на доопрацювання.

16 липня 2024 року парламент таки ухвалив закон у цілому, залишивши в Україні лише зимовий час. Відповідну законодавчу ініціативу підтримав 261 народний депутат. 21 серпня цей документ направили на підпис Президенту. Однак Володимир Зеленський його досі не підписав.

Зеленський не планує підписувати закон, що скасовує переведення часу з весни - ВВС

Джерело: ua-independent.com (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua