Військові КНДР у лавах армії РФ: у ЄС "стурбовані", а в Китаї кажуть, що нічого не знають

25 жовтня 2024 р. 08:26

25 жовтня 2024 р. 08:26


Китай продовжує називати війну "кризою" та закликати до "політичного врегулювання", а в ЄС стурбовані і засуджують

На залучення військових Північної Кореї до російсько-української війни 24 жовтня відреагували у Європейському Союзі та у Китаї .

ЄС заявив про "глибоку стурбованість" цими повідомленнями та закликав КНДР припинити підтримку окупантів.

У заяві йдеться, що "це було б серйозним порушенням міжнародного права" і мало б "серйозні наслідки для європейського та глобального миру та безпеки".

"Поглиблення військового співробітництва Росії з КНДР посилає чітке повідомлення: попри заявлену готовність до переговорів, Росія щиро не зацікавлена у справедливому, всеосяжному та тривалому мирі", – заявили у ЄС.

Також у заяві йдеться, що таким чином Росія посилює ескалацію та "відчайдушно шукає будь-якої допомоги для своєї війни", у тому числі від тих, хто серйозно порушує глобальний мир і безпеку.

У Китаї тим часом заявили, що нібито нічого не знають про участь військових КНДР у війні на боці росіян.

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзян, відповідаючи на запитання журналіста південнокорейського інформагентства Yonhap з проханням прокоментувати дані південнокорейської розвідки про перекидання військ КНДР до РФ, сказав, що "Китай не має інформації про це".

Він такожзаявив, що позиція Китаю щодо "української кризи" (так у Китаї традиційно називають розв’язану Росією геноцидну війну проти України. – Ред.) є "послідовною та чіткою".

"Сподіваємося, що всі сторони сприятимуть деескалації ситуації та прагнутимуть до політичного врегулювання", – додав він.

Військові КНДР у лавах армії РФ: у ЄС "стурбовані", а в Китаї кажуть, що нічого не знають

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua