Ефективність місії МАГАТЕ на ключових для роботи АЕС підстанціях впливає на безпеку всього регіону – Міненерго

25 жовтня 2024 р. 09:33

25 жовтня 2024 р. 09:33


Діяльність місій Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на атомних електростанціях та підстанціях, від яких залежить атомна генерація, впливатиме на безпеку як України, так і всього регіону. Таку заяву зробив заступник голови Міністерства енергетики Микола Колісник.

«Сьогодні ми маємо результат, це успішний результат, це конкретна місія, з чіткими завданнями, з чітким розумінням, це рішення на міжнародному рівні, і ефективність такої місії є вкрай важливою на сьогодні», – заявив Колісник.

Заступник глави Міненерго додав, що росіяни весь час атакують цивільну енергетичну інфраструктуру. Зокрема, під ворожими ударами опиняються ті об’єкти, від яких залежить робота АЕС.

Колісник також згадав про масовану атаку, якої російські загарбники завдали 26 серпня. У цьому контексті він наголосив, що для росіян немає «червоних ліній». Заступник міністра енергетики зауважив, що зафіксовано багато випадків, коли «шахеди», запущені РФ по Україні, пролітають поруч з об’єктами атомної генерації. Колісник наголосив, що один із дієвих інструментів з протидії ворогу – це залучення міжнародної експертної спільноти.

Ефективність місії МАГАТЕ на ключових для роботи АЕС підстанціях впливає на безпеку всього регіону – Міненерго

Джерело: zn.ua (Політика)