Відсутність реакції Європи на відправку військ КНДР у Росію є фатальним недоглядом — депутат Бундестагу

25 жовтня 2024 р. 09:33

25 жовтня 2024 р. 09:33


Старший науковий співробітник Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланге наголосив, що наразі реакція Заходу на відправку військ КНДР у Росію є дуже скромною. Він вважає, що Європа чекає на результати виборів у США.

"Наразі я не бачу, щоб основні європейські держави об'єдналися для розробки спільної стратегії: чого ми хочемо досягти в Україні? — сказав Ланге, слова якого цитує DW . — Як ми матимемо справу з Росією та її прихильниками? Як ми можемо домогтися цього разом? Ось що нам потрібно".

Інший експерт, п редставник НАТО Фарах Дахаллах, наголосив, що якщо північнокорейські військові справді потраплять на фронт в Україні, це стане суттєвою ескалацією підтримки КНДР та черговим підтвердженням значних втрат РФ на лінії фронту. За його словами, зараз щодо цього питання в Альянсі активно тривають консультації.

Тим часом депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер назвав "фатальним недоглядом" те, що Європа досі не відреагувала на дії КНДР. Він заявив про необхідність створення єдиної та рішучої сили, додаючи, що "багато європейських країн давно цього хотіли".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попереджав, що з 12 тисяч військових, які КНДР відправила на підмогу Росії, агресор міг сформувати дві бригади . Деякі сили вже перекинути на фронт у Курській області . Джерела ZN.UA в Міноборони вважають, що присутність північнокорейців не матиме істотного впливу на театр воєнних дій на Донбасі, проте вона може змінити ситуацію якраз у російській прикордонній зоні. Детальніше про це читайте в статті Володимира Кравченка "Солдати Кім Чен Ина в степах України".

Відсутність реакції Європи на відправку військ КНДР у Росію є фатальним недоглядом — депутат Бундестагу

Джерело: zn.ua (Політика)