Малими групами і без бронетехніки – у Нацгвардії розповіли про особливості штурмів РФ у Селидовому

25 жовтня 2024 р. 12:31

25 жовтня 2024 р. 12:31


При наступі на Селидове російські військові не застосовують бронетехніку, а штурмують місто малими групами широким фронтом. Про це Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) повідомив підполковник Віталій Миловидов, пресофіцер 15 бригади спеціального призначення Нацгвардії«Кара-Даг».

За його словами, сили РФ обстрілюють місто КАБами, дронами, артилерією, але водночас не знищують його повністю, як це було з іншими містами Донеччини.

Він припускає, що це робиться для того, щоб в майбутньому використати інфраструктуру та географічне розташування Селидового задля наступу на Покровськ.

«Дуже велика кількість їх із різних напрямків, їм вдається просочуватись в населений пункт, намагатися закріпитися саме в приватному секторі, а далі вже розвивати свої подальші дії. Тобто групи, які заходять частково, і там навіть якщо це два-три військовослужбовці Російської Федерації добрались до будівлі, вони зайняли хату і чекають поки їх не накопичиться більше, для того, щоб вже чисельною перевагою протидіяти нашим піхотним підрозділам», – сказав Миловидов.

За словами аналітика моніторингового проєкту Deep State Руслана Микули, захоплення Селидового може забезпечити російській армії прикриття лівого флангу угрупування, яке рухатиметься на Покровськ.

«Селидове – це дуже велике місто, в якому багато підвалів, де можна буде розквартирувати величезне число особового складу, де можна буде приховати техніку, легку автомобільну техніку. Власне якраз Селидове покращить їхню логістику і дасть змогу підтягнути більшу кількість живої сили і техніки для того, щоб уже проводити далі штурмові дії на Покровськ», – вважає він.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська останніми днями досягли «значних тактичних успіхів» у Селидовому на Донеччині та його околицях. Аналітики зазначають, що просування військ Росії в Селидове, а також їхні територіальні здобутки на південь і північ від міста можуть незабаром змусити українські сили відступити з цього району.

Селидове розглядається військовими експертами як «останній бастіон» Сил оборони перед Покровськом. У разі його взяття армія Росії убезпечить свої фланги від контратак ЗСУ і зможе розпочати штурм міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії .

Генштаб ЗСУ повідомлення про прорив за міську межу Селидового не коментував, але останніми днями констатує велику кількість російських атак на Покровському напрямку саме поблизу Селидового.

Малими групами і без бронетехніки – у Нацгвардії розповіли про особливості штурмів РФ у Селидовому

Джерело: Радіо Свобода Україна