Росія кине в бій військових із КНДР вже 27-28 жовтня – Зеленський

25 жовтня 2024 р. 13:21

25 жовтня 2024 р. 13:21


Президент закликав світ відреагувати на ескалацію рішучими діями, а не черговими занепокоєннями

"За інформацією розвідки, вже 27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій", – сказав він.

Президент зазначив, що така поведінка РФ – "очевидний ескалаційний крок", який значить більше, ніж уся "дезінформація", яка звучала останніми днями в Казані на саміті БРІКС. За його словами, це демонструє, що Росія насправді хоче продовження війни, а не прагне миру.

Зеленський заявив, що фактичне залучення КНДР до бойових дій має отримати відповідь не у вигляді заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску. Союзники мають змусити Москву і Пхеньян дотримуватися Статуту ООН та покарати за ескалацію.

Також він заслухав доповідь головкома Олександра Сирського . Особлива увага на фронті прикута до трьох напрямків: Покровського, Курахівського та Лиманського. Ситуація на Донеччині, за словами Зеленського, важка, але Збройні Сили України роблять усе можливе.

В Курській області Сили оборони реалізовують поставлені завдання. Буферна зона, як зазначає президент, стримує окупантів від спроб розширення війни на сході, а також зменшує кількість атак.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган після зустрічі з диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС заявив, що побачив, як той нібито хоче припинення вогню з Україною.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш також зустрівся з російським диктатором у Казані. Як повідомили в пресслужбі організації, він нібито заявив Путіну, що засуджує його війну проти України.

Росія кине в бій військових із КНДР вже 27-28 жовтня – Зеленський

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua