Зеленський відмовив генсеку ООН у візиті до України – ЗМІ

25 жовтня 2024 р. 16:04

25 жовтня 2024 р. 16:04


Президент Володимир Зеленський відхилив візит генсека ООН Антоніу Гутерріша до України через участь політика у саміті БРІКС , який пройшов у росії.

Про це повідомляє AFP з посиланням на джерело в Офісі президента України.

Зазначається, що Гутерріш під час своєї поїздки до Казані закликав до «справедливого миру» в Україні. При цьому його участь у саміті «викликала гнів у Києві».

«Після Казані Гутерріш хотів приїхати до України, але президент не підтвердив його візиту. Тому Гутерріша тут не буде, зокрема, через приниження здорового глузду та міжнародного права у Казані», – заявило джерело.

МЗС України офіційно розкритикувало рішення Гутерріша відвідати Казань і вказало, що він не був присутній на мирному саміті, організованому Україною у Швейцарії у червні.

«Це неправильний вибір, який не сприяє справі миру. Він лише шкодить репутації ООН», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що саміт у Казані відвідали лідери Китаю, Індії, ПАР, Ірану та президент Туреччини . При цьому президент Бразилії Лула да Сілва скасував поїздку на саміт через травму голови, отриману у своїй резиденції. А сербський лідер Александар Вучич п овідомив, що не поїде на саміт через призначені на ці дати зустрічі.

Зеленський вже висловився про саміт БРІКС . Він заявив, що в Казані можуть звучати різні тези про нібито «недопущення напруги», а в цей час росія, як може, переміщати військових з КНДР ближче до фронту в Україні.

Зеленський відмовив генсеку ООН у візиті до України – ЗМІ

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua