Шольц стурбований присутністю північнокорейських військ у Росії

25 жовтня 2024 р. 17:35

25 жовтня 2024 р. 17:35


Не можна недооцінювати можливу участь військ Північної Кореї у війні Росії проти України. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц , коментуючи присутність північнокорейських військових на території РФ, повідомляє n-tv.

Німецький канцлер зазначив, що дуже стурбований інформацією про можливе залучення північнокорейських військ у війну. «Звичайно, це те, що ще більше загострює ситуацію, але це також показує, що російський президент перебуває у скрутному становищі», – сказав Шольц.

Шольц вважає, що наразі необхідно разом з Україною обговорити, «як ми, можливо, можемо досягти справедливого і чесного миру».

Раніше німецький канцлер Олаф Шольц відкинув можливість запрошення України в НАТО , яка є першим пунктом «плану перемоги», сказавши, що це питання не стоїть на порядку денному.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський із посиланням на дані розвідки заявив, що вже 27-28 жовтня перші військові КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій .

Національна розвідувальна служба Південної Кореї вважає, що Північна Корея вже відправила до Російської Федерації приблизно 3 тис. військових, щоб підтримувати російських окупантів у війні проти України.

Як повідомлялося, військові запаси Північної Кореї дозволять їй проводити бойові дії протягом трьох місяців . Південнокорейське агентство Yonhap зазначає, що заводи КНДР запрацювали на повну потужність, щоб забезпечити необхідність збройних сил Росії в озброєннях.

До слова, Bloomberg із посиланням на документи південнокорейської розвідки зазначає, що Північна Корея найближчим часом направить до Росії другу групу військ . Наразі перша група з 1,5 тис. елітних спецназівців проходить підготовку на Далекому Сході; вони прибули до порту Владивостока з 8 по 13 жовтня після першого візиту російських військово-морських суден у води КНДР з 1990 року. Як очікується, до Росії прибуде 10 тис. північнокорейських військових, наголошується в документах розвідки Південної Кореї.

Шольц стурбований присутністю північнокорейських військ у Росії

Джерело: Главком