Шольц підтримує посередництво Індії у припиненні війни в Україні

25 жовтня 2024 р. 19:53

25 жовтня 2024 р. 19:53


Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що підтримує політичне врегулювання російсько-української війни. Під час пресконференції за підсумками візиту до Нью-Делі та зустрічі з премʼєром країни Нарендрою Моді Шольц підкреслив, що виступає за посередництво Індії у питанні встановлення миру, передає DW .

"Агресивна війна Росії проти України зачіпає Німеччину та Індію у багатьох відношеннях. Ніхто не може заплющувати очі на цей конфлікт. Тому я настійно висловлююсь за те, щоб Індія виступала за довготривалий та справедливий мир", — заявив Шольц.

Канцлер Німеччини також додав, що вітає готовність Нью-Делі "використовувати міцні зв'язки з усіма сторонами, щоб зробити внесок у політичне вирішення конфлікту". За його словами, російсько-українська війна "має нарешті закінчитися", а Німеччина виступає за територіальну цілісність та суверенітет України.

Раніше Моді зустрічався з очільником Кремля Владіміром Путіним на полях саміту БРІКС, де заявив, що необхідно досягти миру в Україні . За його словами, Нью-Делі готовий сприяти припиненню війни.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, п резидент Володимир Зеленський під час візиту Моді до Києва пропонував провести в його країні другий Саміт миру. Співрозмовники ЗМІ наголошують, що якби конференцію провели в Індії, це свідчило б про прогрес.

Шольц підтримує посередництво Індії у припиненні війни в Україні

Джерело: zn.ua (Політика)