По тисячі гривень кожному українцю – Зеленський анонсував нову програму

25 жовтня 2024 р. 21:14

25 жовтня 2024 р. 21:14


Президент Володимир Зеленський анонсував нову програму "єПідтримка", яка передбачає виплату по тисячі гривень кожному громадянину. Як повідомив глава держави у традиційному вечірньому зверненні, розробкою програми наразі займається Уряд. Отримати свою тисячу українці зможуть вже у грудні.

“Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень, і кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Квитки – це Укрзалізниця. Українські лікарські засоби. Також доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна донатити на військових – волонтерам, на дрони”, – розповів президент.

Деталі програми, за його словами, має визначити Кабінет міністрів і представити її людям.

“Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей” – наголосив президент.

Нагадаємо, в грудні 2021 року в Україні стартував проєкт "еПідтримка" в застосунку "Дія". Отримати по тисячі гривень могли повністю вакциновані від COVID-19 українці.

По тисячі гривень кожному українцю  – Зеленський анонсував нову програму

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua