Одного з навідників ракет на село Гроза Харківської області засуджено до 15 років

25 жовтня 2024 р. 22:03

25 жовтня 2024 р. 22:03


За даними прокуратури, суд визнав винним колишнього поліцейського у державній зраді. Йому призначено покарання у виді 15 років увʼязнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави у правоохоронних органах, строком на 3 роки.

Відомо, що засуджений під час окупації Чкаловської селищної територіальної громади працював у поліції і добровільно співпрацював з росіянами. Окупанти видали йому вогнепальну зброю та автівку із позначкою Z.

Крім того, фігурант показав російським військовим місця для найкращого тактичного і стратегічного розташування ворожої артилерії та іншої техніки на території району з метою недопущення наступу українських військових. Він навіть чергував з російськими військовими та бойовиками «Л/ДНР» на блокпостах, а у вільні дні привозив окупантам продукти харчування , воду та цигарки.

У липні 2022 року фігуранта призначили «начальником відділу карного розшуку» у псевдооправоохороному органі окупантів у селищі Шевченкове Куп’янського району. «Очільник» контролював діяльність відділу, затримував місцевих мешканців та особисто допитував їх. І так само продовжив чергувати на блокпостах.

Обвинувальний вирок винесено Київським районним судом м. Полтави. Триває строк на апеляційне оскарження. З лав Національної поліції України зрадника звільнено.

Оскільки засуджений поки що переховується від українського правосуддя на території РФ, строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання. Допоки він ухиляється від відбування покарання, призначеного за вироком суду, строки давності зупиняються.

Нагадаємо, 5 жовтня 2023 року росіяни вдарили по кафе-магазину у селі Гроза Куп’янського району. Під час удару в кафе відбувався поминальний обід.

Удар по селу Гроза став наймасованішим за кількістю загиблих в Харківській області з початку повномасштабного вторгнення терористів. Загинули близько 15% жителів населеного пункту.

Пошукові роботи в селі Гроза Куп’янського району завершені. Поліція ідентифікувала 35 тіл загиблих в селі Гроза. Від удару Іскандером загинула 51 людина, у тому числі 8-річний хлопчик. Троє людей вважаються зниклими безвісти, а шестеро постраждалих перебувають в лікарні. Як заявив речник Харківської обласної прокуратури, окупанти могли вдарити по Грозі, бо думали, що там українські військові.

До слова, Служба безпеки «по гарячих слідах» встановила особи двох зрадників , які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня.

Одного з навідників ракет на село Гроза Харківської області засуджено до 15 років

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua