Глава Єврокомісії відмовилася зустрічатися з прем'єром Сербії через його зв’язки з РФ

25 жовтня 2024 р. 22:03

25 жовтня 2024 р. 22:03


Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не захотіла зустрічатися з прем'єром Сербії Мілошем Вучевичем під час візиту до Белграда. Про це повідомляє N1.

Як розповів виданню представник Єврокомісії, було зроблено висновок, що у зустрічі фон дер Ляєн з Вучевичем немає сенсу. Причиною скасування зустрічі став анонс зустрічі сербського прем'єра з міністром економічного розвитку Росії Максимом Решетніковим. В анонсі стверджувалося, що під час зустрічі сторони хочуть зміцнити співпрацю між РФ та Сербією у сфері економіки і не лише.

Уряд направив ЗМІ повідомлення про підсумки зустрічі Вучевича з Решетниковим, але на офіційному сайті його не оприлюднили. У повідомленні сказано, що чиновники «обговорили подальше зміцнення економічної та спільної співпраці».

Нагадаємо, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн розкритикувала прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його проросійську позицію.

Раніше очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів до Угорщини .

Як повідомлялося, президент Сербії Олександр Вучич заявив, що війна в Україні продовжуватиметься ще 10 років і закінчиться за корейським сценарієм – мирним врегулюванням наявної лінії фронту.

До слова, президент Сербії Александар Вучич заявив, що вперше за 2,5 роки поговорив із главою Росії Володимиром Путіним . Приводом для розмови стало відзначення 80-ї річниці визволення Белграда. Вучич заявив, що у них з Путіним була «хороша, відкрита, довга та змістовна розмова».

Президент Сербії дякував Путіну «за те, що Росія забезпечила достатню кількість газу для Республіки Сербія цієї зими».

Глава Єврокомісії відмовилася зустрічатися з прем'єром Сербії через його зв’язки з РФ

Джерело: Главком

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua