ВАКС остаточно конфіскував власність російського олігарха Усманова: які активи отримає Україна

25 жовтня 2024 р. 22:33

25 жовтня 2024 р. 22:33


Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у п'ятницю, 25 жовтня, ухвалила остаточне рішення про конфіскацію активів на понад 2 млрд грн російського мільярдера Алішера Усманова та його бізнес-партнерів. Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Апеляційні скарги на рішення першої інстанції подали треті особи, які не заявляють самостійних вимог – “Metalloinvest Trading AG” та АТ “Нексайн”.

“Таким чином, рішення про стягнення в дохід держави активів вказаних осіб, зокрема залізорудної продукції та 100% статутного капіталу IT-компанії, набуло законної сили та оскарженню не підлягає”, – йдеться у повідомленні суду.

25 вересня ВАКС задовольнив адміністративний позов Міністерства юстиції України до олігарха Алішера Усманова та його бізнес-партнерів родини Скоч та Стрешинського, постановивши стягнути їх активи на користь держави. Згідно з рішенням суду було конфісковано понад 165 тисяч тонн залізорудної продукції (орієнтовна вартість – понад 2 млрд грн) та 100% статутного капіталу ТОВ “Петер-Сервіс Україна”.

Нагадаємо, ВАКС вирішив на користь держави стягнути у співачки-зрадниці Таїсії Повалій нерухомість, автівку, травматичну зброю, а також майнові права на музику та слова до дев’яти пісень.

ВАКС остаточно конфіскував власність російського олігарха Усманова: які активи отримає Україна

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua