Скандал з "інвалідністю" прокурорів: про звільнення заявили ще 6 керівників, — генпрокурор

25 жовтня 2024 р. 22:48

25 жовтня 2024 р. 22:48


За словами Андрія Костіна, екссиловики, які написали заяву, отримали інвалідність заради підвищеної пенсії. Розпочато службове розслідування.

Наразі триває службове розслідування. Підозрюють, що посадовці незаконно придбали статуси осіб з інвалідністю та отримували пенсійні виплати. Генеральний прокурор Андрій Костін зазначає, що їм усім суд раніше призначив підвищені пенсії у зв'язку з вислугою років.

Також генпрокурор повідомив, що Рада прокурорів України підтримала внесення до Закону України "Про прокуратуру" змін, згідно з якими прокурори не зможуть отримувати пенсії одночасно із заробітною платою, а пенсію за вислугу років їм платитимуть лише після звільнення з роботи. Далі ініціативу мають підтримати на вищому рівні влади.

Нагадаємо, 22 жовтня генпрокурор Андрій Костін подав у відставку через скандал із фальшивими довідками про інвалідність. Службовці регіональних прокуратур масово оформлювали собі фіктивні довідки, після чого Офіс генерального прокурора почав розслідування, а президент Володимир Зеленський заявив, що очікує швидких рішень від правоохоронців.

23 жовтня Фокус спитав думки політологів про те, в чому була головна помилка прокурора Андрія Костіна і хто може прийти йому на заміну.

Скандал з "інвалідністю" прокурорів: про звільнення заявили ще 6 керівників, — генпрокурор

Джерело: focus.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua