П'ять очільників обласних та голова спецпрокуратури подали на звільнення через пенсії – деталі

25 жовтня 2024 р. 23:14

25 жовтня 2024 р. 23:14


Також Рада прокурорів підтримала внесення змін, які мають зробити так, що прокурори не зможуть отримувати пенсію одночасно із зарплатою

Йдеться про керівників Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та голову спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Ці чиновники отримували призначені судом підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років – і тепер триває службове розслідування щодо правомірності отримання прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування їм пенсійних виплат.

Також Костін повідомив, що в його Офісі відбулося перше засідання незалежної Комісії з відбору кандидатів для кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах.

"Я ініціював створення цієї комісії, щоб підвищити прозорість процесу призначення на такі посади. Це один з перших елементів комплексної HR-реформи органів прокуратури, започаткованої у липні цього року. Комісія буде оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів", – додав генпрокурор.

А ще Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону "Про прокуратуру" – вони мають зробити так, що прокурори не зможуть отримувати пенсію одночасно із зарплатою.

За пропозиціями, виплата пенсії прокурорам за вислугу років буде проводитися лише після їх звільнення з роботи – тобто вводиться принцип "або зарплата, або пенсія", пояснив Костін.

Він зазначив, що ці напрацювання передадуть суб'єкту законодавчої ініціативи. Якому саме – не уточнюється, але подавати законопроєкти в Україні можуть нардепи, президент та Кабінет міністрів.

П'ять очільників обласних та голова спецпрокуратури подали на звільнення через пенсії – деталі

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua