Китайські хакери могли отримати доступ до телефонів Трампа та сенатора Джей Ді Венса – NYT

26 жовтня 2024 р. 00:02

26 жовтня 2024 р. 00:02


Китайські хакери , ймовірно, зламали телефони колишнього президента США Дональда Трампа та його кандидата у віцепрезиденти сенатора Джей Ді Венса.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

Раніше цього року спецслужби США виявили проникнення хакерської групи з Китаю, відомої як Salt Typhoon, у телекомунікаційні системи країни. Лише нещодавно було встановлено, що хакери націлилися на конкретні номери, пов’язані з кампанією Трампа.

Зараз спецслужби США проводять розслідування для з'ясування обсягу інформації, до якої могли отримати доступ хакери. Кампанія Трампа поки не розкриває подробиць, однак речник Стівен Чунг висловив занепокоєння, що Білий дім допустив втручання іноземної держави у внутрішні справи США, назвавши це загрозою національній безпеці.

Нагадаємо, у серпнi США офіційно звинуватили Іран у кібератаках на штаби Трампа, Байдена і Гарріс. Американські спецслужби впевнені, що Іран відповідальний за злом і спроби хакерських атак на комп'ютери передвиборчих штабів кандидатів у президенти США та чинного президента.

Ранiше президентська кампанія Дональда Трампа заявляла про злам електронної пошти . Вони вважали, що до розповсюдження конфіденційних документів причетні хакери з Ірану.

Китайські хакери могли отримати доступ до телефонів Трампа та сенатора Джей Ді Венса – NYT

Джерело: www.slovoidilo.ua (Політика)