США хочуть оснастити свої кораблі ракетами Patriot через загрози від китайської гіперзвукової зброї

26 жовтня 2024 р. 02:36

26 жовтня 2024 р. 02:36


Військово-морські сили США планують обладнати деякі свої кораблі ракетами-перехоплювачами Patriot на тлі побоювань, що Китай може застосувати гіперзвукову зброю для знищення суден у Тихому океані.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох неназваних високопосадовців Пентагону.

Інтеграція ракет Lockheed Martin PAC-3 MSE у систему протиповітряної оборони кораблів ВМС США відбувається на тлі зростаючої напруженості в Індо-Тихоокеанському регіоні, де Китай швидко нарощує військовий потенціал. Крім того, останні успіхи в протиракетній обороні в Україні та на Близькому Сході сприяли рішенню США зміцнювати свою оборону від гіперзвукових загроз.

Наразі у військово-морських силах не уточнюють, скільки саме перехоплювачів PAC-3 MSE планують розмістити на кораблях, проте, за словами експерта з питань протиракетної оборони з Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Тома Карако, попит на ці ракети "швидко зростає".

Одним із ключових факторів, що стимулюють цю модернізацію, є найновіша китайська протикорабельна балістична ракета DF-27, оснащена гіперзвуковим планером для маневрування до цілі, яку успішно випробували у 2023 році. У звіті Міністерства оборони США щодо збройного потенціалу Китаю зазначається, що ця ракета перебуває на стадії "активної розробки".

Нагадаємо, на початку жовтня в Україну прибула система протиповітряної оборони Patriot , яку надала Румунія.

США хочуть оснастити свої кораблі ракетами Patriot через загрози від китайської гіперзвукової зброї

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua