Північнокорейські війська можуть врятувати Путіна від згубної мобілізації - Atlantic Council

26 жовтня 2024 р. 03:03

26 жовтня 2024 р. 03:03


Російський диктатор відчайдушно потребує людей, щоб продовжувати наступ в Україні, однак проводити мобілізацію всередині країни ризиковано. І тут на допомогу можуть прийти північнокорейські військові, пише Atlantic Council .

Путін досі намагається вести війну на виснаження на тлі приголомшливих російських втрат. За даними розвідки США, від початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року, Росія втратила понад 600 тисяч військових убитими і пораненими, а вересень 2024 року став найсмертоноснішим місяцем усієї кампанії.

Застосовувана російською армією тактика «людських хвиль» дозволила Росії досягти невеликих, але помітних успіхів на сході України протягом 2024 року. І призвела до щоденних втрат у понад тисячу солдатів.

Найяскравішим свідченням того, що Путіну бракує людей, став наступ ЗСУ у Курській області, де українська армія зіткнулася з не найкращими прикордонними укріпленнями і солдатами-строковиками. В останні місяці з'являється все більше ознак того, Кремль вивчає різні способи поповнення виснажених лав російської армії.

Початкові кроки включали підвищення призовного віку і вербування ув'язнених. Недавно російська влада намагалася залучити новобранців обіцянками щедрих щомісячних зарплат і величезних одноразових виплат при вступі на військову службу.

На думку аналітиків, таке різке збільшення винагород вказує на зростаючі труднощі із залученням достатньої кількості бійців-добровольців для заміщення бойових втрат, понесених в Україні.

«Звичайно, це не означає, що в Росії ось-ось закінчаться потенційні солдати. Путін все ще має величезні невикористані резерви російського населення. Наразі, однак, він, схоже, дуже неохоче розпочинає другу хвилю мобілізації, побоюючись дестабілізації ситуації всередині Росії.

Мобілізація 2022 року була ефективним короткостроковим рішенням, яке дозволило поповнити російську армію на триста тисяч військовослужбовців. Однак, що дуже важливо, вона також виявилася вкрай непопулярною у російському суспільстві, викликавши внутрішні протести і підживлюючи хвилю міграції: сотні тисяч чоловіків призовного віку покинули країну.

Зважаючи на те, що рекордна кількість росіян вже шукає притулку на Заході, щоб уникнути військової служби, Кремль, зі зрозумілих причин, прагне уникнути нової мобілізації», - йдеться у матеріалі.

Звертаючись до своїх північнокорейських партнерів по свіжих солдатів, Путін сподівається поповнити свою армію, не ризикуючи мобілізувати власне населення.

Аналітики попереджають, що у найближчі тижні Путін буде уважно спостерігати за тим, як західні лідери відреагують на прибуття північнокорейських військ в Україну. Якщо Захід виявить слабкість і не зможе накласти відповідні санкції, це створить згубний прецедент, і набагато більша кількість північнокорейських солдатів може незабаром вирушити воювати в Європу.

За інформацією джерел ZN.UA, за надання солдатів Путін може передати КНДР технології запуску ядерних ракет із підводних човнів та малих ядерних зарядів. Про те, що означає поява північнокорейських солдатів на фронтах російсько-української війни, читайте в статті Володимира Кравченка «Солдати Кім Чен Ина в степах України» .

Північнокорейські війська можуть врятувати Путіна від згубної мобілізації - Atlantic Council

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua