Путін перебільшує "успіхи" у Курській області ‒ ISW

26 жовтня 2024 р. 08:55

26 жовтня 2024 р. 08:55


Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російський диктатор Владімір Путін продовжує перебільшувати військові "успіхи" у Курській області, ймовірно, з метою зміцнити довіру громадян до здатності своєї армії стримати операції ЗСУ .

В інтерв'ю російському телеканалу "Росія 1" від 25 жовтня Путін підтвердив свою попередню заяву про нібито блокування 2000 українських військових у Курській області, додавши, що українські військові, "оточені російськими силами" і нібито не усвідомлюють свого оточення, йдеться у щоденному звіті аналітиків.

Путін також стверджував, що українські підрозділи, які потрапили у це "оточення", втратили контроль над ситуацією. У звіті інституту вказується, що Путін уникає визнання, що українські підрозділи вільно перетинають ділянку російсько-українського кордону, яка залишається під контролем України, й активно діють у прикордонних регіонах.

Аналітики ISW припускають, що ці заяви можуть бути спробою виправдати нездатність російських військ уже понад три місяці ефективно протидіяти українським операціям у Курській області. Також у звіті зазначається, що Росія, ймовірно, планує залучити додаткові підрозділи з Північної Кореї для посилення бойових дій у регіоні.

Водночас головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відкинув заяви Путіна про те, що українські війська перебувають в оточенні. За його словами, з 8 серпня втрати Росії на цьому напрямку становлять майже 18 тисяч особового складу, зокрема 711 полонених солдатів, а також близько тисячі одиниць техніки.

Після того як Росія підвищила ставки й Північна Корея вступила у війну, відправивши своїх солдатів, для України та світу важливо, яку відповідь дадуть США, ЄС, Південна Корея. Чи збільшать вони постачання озброєння нашій країні? Чи вкотре висловлять занепокоєння? Чи продемонструє Вашингтон глобальне лідерство? Чи, як і раніше, дозволятиме Москві, Пхеньяну, Пекіну, Тегерану відчувати безкарність?

Про те, що означає поява північнокорейських солдатів на фронтах російсько-української війни, пише Володимир Кравченко у статті "Солдати Кім Чен Ина в степах України" .

Путін перебільшує "успіхи" у Курській області ‒ ISW

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua