Путін розраховує на "втому Заходу" для перемоги у війні проти України – ISW

26 жовтня 2024 р. 09:49

26 жовтня 2024 р. 09:49


Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російський диктатор Владімір Путін розглядає ознаки " втоми Заходу від війни в Україні" як можливість для продовження агресії та зберігає надію на досягнення перемоги у війні.

Під час спілкування з журналістами 25 жовтня після саміту БРІКС у Казані Путін заявив, що Росія планує посилити свої зусилля, не звертаючи уваги на "виснаження" своїх противників чи зміну західної риторики, йдеться у звіті аналітиків.

Відповідаючи на запитання про вплив західної підтримки та міць російських військ на бойові операції, Путін заявив, що РФ повинна продовжувати активні дії в Україні. Він стверджував, що Захід "реалістичніше" оцінює ситуацію навколо України і, на його думку, "пом'якшує риторику" щодо необхідності стратегічної поразки Росії. Путін також висловив задоволення змінами у західних заявах і сказав, що Росія "може тільки похвалити" такий крок.

В інтерв’ю він додав, що Росія прагне завершення війни на власних умовах, які відображатимуть "реалії на полі бою". Путін зазначив, що його мета залишається незмінною: добитися капітуляції українського уряду, підірвати українську державність та знищити армію.

На думку ISW, стратегія Путіна базується на припущенні, що Захід рано чи пізно припинить підтримку України, що дозволить Росії досягти перемоги. Водночас аналітики інституту наголошують, що такі розрахунки не є гарантованими, оскільки відмова Заходу від підтримки України поки що залишається малоймовірною.

Нагадаємо, американські аналітики вказують, що Путін продовжує перебільшувати військові "успіхи" своєї армії у Курській області.

Після того як Росія підвищила ставки й Північна Корея вступила у війну, відправивши своїх солдатів, для України та світу важливо, яку відповідь дадуть США, ЄС, Південна Корея. Чи збільшать вони постачання озброєння нашій країні? Чи вкотре висловлять занепокоєння? Чи продемонструє Вашингтон глобальне лідерство? Чи, як і раніше, дозволятиме Москві, Пхеньяну, Пекіну, Тегерану відчувати безкарність?

Про те, що означає поява північнокорейських солдатів на фронтах російсько-української війни, пише Володимир Кравченко у статті "Солдати Кім Чен Ина в степах України" .

Путін розраховує на "втому Заходу" для перемоги у війні проти України – ISW

Джерело: zn.ua (Політика)