"Він має взяти на себе відповідальність". Лідери Литви – про візит Гутерреша до Казані

26 жовтня 2024 р. 10:52

26 жовтня 2024 р. 10:52


На думку президента Литви Науседи, генсек ООН має без будь-яких компромісів відстоювати принципи та цілі організації, закріплені в її Статуті

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс назвав поїздку генсека Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреша на саміт БРІКС у Казані "помилкою", передає LRT . Президент країни Гітанас Науседа заявив, що дії Гутерреша не створюють враження, що той відданий принципам та цінностям ООН.

"Гутерреш повинен визнати, що був неправий, і взяти на себе відповідальність, як тоді, коли він вирішив не їхати на мирний саміт щодо України у Швейцарії, так і зараз, коли він поїхав на зустріч із розшукуваним воєнним злочинцем Путіним і вклонився як йому, так і його спільнику Лукашенку ", – сказав Ландсбергіс.

На думку Науседи, генсек ООН має без будь-яких компромісів відстоювати принципи та цілі організації, закріплені в її Статуті.

"Візит генсека ООН Антоніу Гутерріша до Росії та його участь у саміті БРІКС не створюють враження, що генсек ООН налаштований рішуче захищати основні принципи Статуту ООН перед обличчям країн, які систематично їх порушують", – висловився він.

"Він має взяти на себе відповідальність". Лідери Литви – про візит Гутерреша до Казані

Джерело: news.liga.net (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua