Російське військове командування заборонило брати в полон українських військових у Курській області

26 жовтня 2024 р. 16:09

26 жовтня 2024 р. 16:09


Пресофіцерка 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Діна Вонг в ефірі телемарафону заявила, що російське військове командування дало наказ своїм солдатам не брати в полон у Курській області українських військових.

За її словами, на курському напрямку росіяни намагаються накопичити піхоту, а також здійснюють активні штурмові дії із застосуванням броньованої військової техніки. Окупанти також застосовують значну кількість керованих авіаційних бомб.

"Коли починаються штурмові дії, ми одразу відпрацьовуємо по особовому складу та техніці противника. Кожна наша операція — це сукупність дій наших танкістів, артилерії, операторів БПЛА", - додала Вонг.

Напередодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заперечив заяву глави Кремля Владіміра Путіна про те, що українські війська перебувають в оточенні в Курській області. Американський Інститут вивчення війни повідомляє, що Путін продовжує перебільшувати військові "успіхи" на цьому напрямку, ймовірно, з метою зміцнити довіру громадян до здатності своєї армії стримати операції українських військових.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попереджав, що з 12 тисяч військових, які КНДР відправила на підмогу Росії, агресор міг сформувати дві бригади . Деякі сили вже перекинути на фронт у Курській області . Джерела ZN.UA в Міноборони вважають, що присутність північнокорейців не матиме істотного впливу на театр воєнних дій на Донбасі, проте вона може змінити ситуацію якраз у російській прикордонній зоні. Детальніше про це, читайте в статті Володимира Кравченка "Солдати Кім Чен Ина в степах України".

Російське військове командування заборонило брати в полон українських військових у Курській області

Джерело: zn.ua (Політика)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua